02/11/2020 02/11/2020 Ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τον εφοπλιστή και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος και τον ξενάγησε.  Ο κ. Μαρτίνος συνοδευόταν από τον Αρχιτέκτονα κ. Γρηγόριο Πινέλη και τους υποδέχτηκαν ο Μακαριώτατος με Αγιοταφίτες Πατέρες εντός του Καθολικού του...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 13:21

Ο Αθ. Μαρτίνος στηρίζει τις εργασίες στον Πανάγιο Τάφο

Διαδώστε:
Ο Αθ. Μαρτίνος στηρίζει τις εργασίες στον Πανάγιο Τάφο

Ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τον εφοπλιστή και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος και τον ξενάγησε. 

Ο κ. Μαρτίνος συνοδευόταν από τον Αρχιτέκτονα κ. Γρηγόριο Πινέλη και τους υποδέχτηκαν ο Μακαριώτατος με Αγιοταφίτες Πατέρες εντός του Καθολικού του Ναού της Αναστάσεως. Εκεί ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Μαρτίνο με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, για τα δικαιώματα των Ορθοδόξων στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ιδίως στο Καθολικό το οποίο είναι εξιδιασμένος χώρος λατρείας των Ορθοδόξων, η καρδιά του Ναού της Αναστάσεως έναντι του Αγίου Τάφου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πατριάρχης στην ανάγκη ανακαίνισης του Καθολικού, το οποίο είναι ένα σημαντικό έργο τις δαπάνες του οποίου ο κ. Μαρτίνος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει μετά από εισήγηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μετά την επίσκεψιν και άλλων χώρων του Ναού,του Σκευοφυλακείου και του Γολγοθά, ο κ. Μαρτίνος έγινε δεκτός υπό του Γέροντος Σκευοφύλακος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου στο γραφείο του, όπου και προσκύνησε το Τίμιον Ξύλον και εδέχθη εικόνα του ιερού Κουβουκλίου.

Εκ του Ναού της Αναστάσεως ο κ. Μαρτίνος ανήλθε διά των βαθμίδων του Αγίου Ιακώβου και των δωμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στο Πατριαρχείο.

Εκεί ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο διά το ειλικρινές ενδιαφέρον αυτού να συνδράμει στο έργον του Πατριαρχείου και έδωσε την εικόνα του ανακαινισθέντος Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ο δε κ. Μαρτίνος επέδωσεν στον Μακαριώτατο άλμπουμ των θησαυρών της Μονής Πετράκη, εκδόσεως εταιρείας αυτού.

Δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων