16/11/2022 16/11/2022 Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Θρασύβουλος Λαλάκος, ο οποίος προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο. Ο κ. Λαλάκος συνοδευόταν, χθες, από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Κυριακό Λουκάκη, τον συνεργάτη αυτού κ. Κωνσταντάρα, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα, από την Πρόξενο...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 18:19

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Θρασύβουλος Λαλάκος, ο οποίος προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο.

Ο κ. Λαλάκος συνοδευόταν, χθες, από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Ισραήλ κ. Κυριακό Λουκάκη, τον συνεργάτη αυτού κ. Κωνσταντάρα, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα, από την Πρόξενο κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη και την πρώην Πρόξενο κ. Αικατερίνη Τζίμα.

Τον κ. Λαλάκον υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος και άλλοι Αγιοταφίτες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Λαλάκον περί των δυσκολιών, τας οποίας αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο εκ των προωθουμένων σχεδίων της Δημαρχίας Ιεροσολύμων στον εν Γεθσημανή Κήπο, στο Όρος των Ελαιών και στην Αγία Σιών, τα οποία σχέδια αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία του Πατριαρχείου, δεν επιτρέπουν όμως σε αυτό την ανοικοδόμηση ή άλλη αξιοποίηση αυτής της περιουσίας.

Ο Μακαριώτατος μίλησε ωσαύτως και περί του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής της Αγίας Σιών, ενεργείαις του Σχολάρχου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου και περί του έργου δημιουργίας Κέντρου Θεολογικών Σπουδών στην Μονή του Τιμίου Σταυρού και της συντήρησης των βιβλίων της Βιβλιοθήκης της περίφημης Θεολογικής Σχολής αυτού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων