12/09/2022 12/09/2022 Η συνεργασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Εκκλησία της Κύπρου αλλά και η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στον ιατρικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλη στον Πατριάρχη Θεόφιλο. Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής 11ης Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθη το Πατριαρχείον ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης ...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 19:47

Επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Υγείας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στον τομέα της υγείας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Υγείας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων: Συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στον τομέα της υγείας

Η συνεργασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Εκκλησία της Κύπρου αλλά και η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ στον ιατρικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας της Κύπρου κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλη στον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής 11ης Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθη το Πατριαρχείον ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης  Χαντζηπαντέλας, μαζί με τους συνεργάτες του, Δρ. Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη, Γενικής Διευθυντρίας του Υπουργείου Υγείας, κ. Θεοδώρας Κωνσταντινίδου, Πρέσβεως της Κύπρου εις το Ισραήλ, και των κ. Κωνσταντίνου Αθανασίου, Δρ. Κωνσταντίνου Φελλά, κ. Ειρήνης Τριγγίδου, κ. Νικολάου Χαραλάμπους και κ. Μάρθας Χαραλάμπους.

Τον Υπουργό και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση περί της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ εις θέματα υγιείας, επισκέψεων ασθενών της Κυπριακής Δημοκρατίας εις το Ισραήλ, μία εκ των οποίων ήτο και η πρόσφατος επίσκεψις του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Μακαριωτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου εις το Νοσοκομείον Hadassa της Ορεινής.

Επίσης συζητήθηκε η  συνεργασίας του Πατριαρχείου  Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου, ως μαρτυρείται εκ της υπάρξεως της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου εις Λευκωσίαν, συνεχιζούσης το έργον αυτής και μετά την Τουρκικήν απευκταίαν παράνομον κατοχήν.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσέφερε στον Υπουργό επάργυρον πίνακα της Ιερουσαλήμ, εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και το βιβλίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυστοστόμου Παπαδοπούλου της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων ο δε κ. Υπουργός προσέφερε συμβολικόν πλοιάριον εκ της γενετείρας αυτού Σαλαμίνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων