06/02/2024 07/02/2024 O Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν κ. Κύριλλο του Πατριαρχείου Μόσχας, συνοδευόμενο από ιερείς και τον αντιπρόσωπο της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτη π. Νίκωνα. Στη συνάντηση ο Μακαριώτατος παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο το επιτελούμενο ποιμαντικό, προσκυνηματικό και ειρηνευτικό έργο του...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 0:32

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καζάν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καζάν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καζάν κ. Κύριλλο του Πατριαρχείου Μόσχας, συνοδευόμενο από ιερείς και τον αντιπρόσωπο της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτη π. Νίκωνα.

Στη συνάντηση ο Μακαριώτατος παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο το επιτελούμενο ποιμαντικό, προσκυνηματικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στη Γάζα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, όπου παραχωρείται άσυλο σε 400 περίπου μέλη της Κοινότητας του Πατριαρχείου με τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος κ. Αλεξίου και του π. Σίλα.

Απο την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την ποιμαντική δραστηριότητα του στην Ιερά Μητρόπολη Καζάν και ζήτησε και έλαβε από τον Μακαριώτατο την κανονική άδεια, προκειμένου να λειτουργήσει στα Πανάγια Προσκυνήματα κατά τις ημέρες της παραμονής του στους Αγίους Τόπους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων