08/09/2021 08/09/2021 Την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ, κοντά στο “Κάθισμα της Θεοτόκου”, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο και τον Γέροντα Αρχιγραμματέα Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο. “Σκοπός της επισκέψεως ήτο...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 16:24

Έργα αποκατάστασης στη Μονή Προφήτη Ηλία στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Έργα αποκατάστασης στη Μονή Προφήτη Ηλία στα Ιεροσόλυμα

Την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Βηθλεέμ, κοντά στο “Κάθισμα της Θεοτόκου”, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, Σεβ. Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο και τον Γέροντα Αρχιγραμματέα Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο.

“Σκοπός της επισκέψεως ήτο η έναρξις του λίαν απαραιτήτου έργου ανακαινίσεως της Μονής. Ο Μακαριώτατος ετόνισεν ιδιαιτέρως την ευγνωμοσύνην του Πατριαρχείου διά την γενναιόδωρον δωρεάν, χορηγηθείσαν υπό του Ρωσικού μη κερδοσκοπικού Οργανισμού “Foundation for Support of Christian Culture and Heritage”. Το έργον προγραμματίζεται να περατωθή, συν Θεώ, προ των Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους, οπότε η επίσημος αναχώρησις της Πατριαρχικής Συνοδείας διά Βηθλεέμ θα λάβη χώραν την Παραμονήν των εορτασμών των Χριστουγέννων”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Ο Μακαριώτατος και η Πατριαρχική Αποστολή έγιναν δεκτοί από τον Επιστάτη της Μονής Μοναχό Αχίλλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων