05/09/2021 05/09/2021 Οκτώ ημέρες μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Γεθσημανή (που εορτάζεται στις 28 Αυγούστου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου πραγματοποιήθηκε η άνοδος της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Γεθσημανής, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Το πρωί της 23ης Αυγούστου/...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 19:25

Γεθσημανή: H άνοδος της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Γεθσημανή: H άνοδος της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Οκτώ ημέρες μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Γεθσημανή (που εορτάζεται στις 28 Αυγούστου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου πραγματοποιήθηκε η άνοδος της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Γεθσημανής, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου/ 5ης Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έλαβε χώρα η τελετή της ανόδου της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εκ του εν Γεθσημανή Θεομητορικού Μνήματος, όπου φυλασσόταν από τις 12/25 Αυγούστου στο Μετόχι της Γεθσημανής, έναντι του Ναού της Αναστάσεως.

Η εν λιτανεία τελετή άρχισε μετά την Θεία Λειτουργία στη Γεθσημανή. Η πομπή εισήλθε στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων από της Πύλης του Αγίου Στεφάνου διά της Οδού του Μαρτυρίου.

Η πομπή της λιτανείας, αποτελούμενη από τον ηγούμενο της Γεθσημανής Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αβήλων κ. Δωρόθεο, που κρατούσε επιστηθίως την Ιερά Εικόνα, Αγιοταφίτες  Ιερομονάχους, μοναχές, μονάζουσες και προσκυνητές, που έψαλλαν τα τροπάρια «Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας», «Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε Γεσθημανή τω χωρίω…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων