28/08/2023 06/09/2023 Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 (14 Αυγούστου με το παλαιό εορτολόγιο), παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου κατά την τελετή που ξεκίνησε με την αναχώρηση της πορείας από την πύλη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου, και μέσω της οδού του Μαρτυρίου κατέληξε στο Πάνσεπτο Θεομητορικό...
28 Αυγούστου, 2023 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 1:41

Γεθσημανή: Η τελετή των Εγκωμίων της Θεοτόκου στo Θεομητορικό μνήμα

Διαδώστε:
Γεθσημανή: Η τελετή των Εγκωμίων της Θεοτόκου στo Θεομητορικό μνήμα

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 (14 Αυγούστου με το παλαιό εορτολόγιο), παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου κατά την τελετή που ξεκίνησε με την αναχώρηση της πορείας από την πύλη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοφίλου, και μέσω της οδού του Μαρτυρίου κατέληξε στο Πάνσεπτο Θεομητορικό μνήμα στη Γεθσημανή.

Συμμετείχε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα Ευάγγελος Βλιώρας και πλήθος προσκυνητών.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στη συνέχεια εψάλησαν τα Ευλογητάρια, οι Αίνοι, η Δοξολογία και ακολούθησε η άνοδος του σεπτού σκηνώματος της Θεοτόκου στην είσοδο του Ναού όπου αναπέμφθηκε δέηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων