23/05/2020 23/05/2020 Στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊου και το κλείσιμο των Ιερών Ναών, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης, αναφέρθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ιορδανίας.  Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε, πως η Εκκλησία κατά τη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της πανδημία, καθώς από την...
23 Μαΐου, 2020 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 17:03

Για το ρόλο της Εκκλησίας στην πανδημία μίλησε ο Αρχιεπ. Κυριακουπόλεως

Διαδώστε:
Για το ρόλο της Εκκλησίας στην πανδημία μίλησε ο Αρχιεπ. Κυριακουπόλεως

Στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊου και το κλείσιμο των Ιερών Ναών, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης, αναφέρθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ιορδανίας. 

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε, πως η Εκκλησία κατά τη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της πανδημία, καθώς από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τους πιστούς να τηρήσουν τις κυβερνητικές οδηγίες, πράγμα το οποίο έπραξε και η ίδια η Εκκλησία.

Παράλληλα, εξήρε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Ιορδανίας από την αρχή της πανδημίας, καθώς έτσι η χώρα δεν θρήνησε πολλά θύματα, θέτοντας έτσι της Ιορδανία μεταξύ των καλύτερων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία αυτή την υγειονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των θρησκευμάτων της χώρας, στο κομμάτι της αλληλεγγύης και της στήριξης των ευπαθών ομάδων, καθώς και την ετοιμότητα που πρέπει να δείξουν ως προς την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, όταν σταδιακά οι πιστοί θα επιστρέψουν στους χώρους λατρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων