08/10/2023 08/10/2023 Μήνυμα αγάπης από την Αγία Γη για την δοκιμασία στους Αγίους Τόπους έστειλε ο Ελενουπόλεως Ιωακείμ κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου και μεταδώθηκε από την PemptousiaTv. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ αφού τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της Αναιμάκτου Θυσίας, μίλησε για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 14:17

Για τον πόλεμο Ισραήλ Γάζα μίλησε ο Ελενουπόλεως Ιωακείμ – Να ξαναστείλει ο Θεός την σκιά του πάνω στην Αγία Γη

Διαδώστε:
Για τον πόλεμο Ισραήλ Γάζα μίλησε ο Ελενουπόλεως Ιωακείμ – Να ξαναστείλει ο Θεός την σκιά του πάνω στην Αγία Γη

Μήνυμα αγάπης από την Αγία Γη για την δοκιμασία στους Αγίους Τόπους έστειλε ο Ελενουπόλεως Ιωακείμ κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου και μεταδώθηκε από την PemptousiaTv.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ αφού τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της Αναιμάκτου Θυσίας, μίλησε για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Γάζα ο οποίος ξέσπασε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου του 2023.

Ο κ. Ιωακείμ απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου και μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα PemptousiaTv, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει πάλι ο λαός του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μετά τα αιματηρά γεγονότα.

Τόνισε ότι η Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ και γενικότερα οι Άγιοι Τόποι είναι σημείο αναφοράς για τους Χριστιανούς και πάντα υπάρχουν δοκιμασίες εξαιτίας του κύκλου αίματος στην Μέση Ανατολή.

Τόνισε μάλιστα οτι βρίσκεται για λίγες μέρες στην Ελλάδα και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο Ισραήλ διότι το αεροδρόμιο είναι κλειστό εκεί λόγω της εκρηκτικής κατάστασης.
“Είναι πολύ σοβαρότερα τα πράγματα αυτή τη φορά από ότι συνήθως διότι υπήρξαν μεγάλες επιδρομές με πολλά θύματα και από τις δύο πλευρές ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες” σημείωσε.

“Ο τόπος αυτός είπε είναι ένας τόπος άγιος και ευλογημένος. Η γη της Παλαιστίνης, τα Ιεροσόλυμα, η Βηθλεέμ και όλα τα άγια προσκυνήματα βρίσκονται σε αυτή τη γη αφού εκεί γεννήθηκε, περπάτησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Αρχηγός της πίστεώς μας ο Ιησούς Χριστός. Δεν παύει βέβαια σημείωσε να είναι μια ιερή πόλη η Ιερουσαλήμ και για τις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες για το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό αλλά δυστυχώς σε αυτή τη γη γίνονται πόλεμοι και ανθρωποθυσίες. Να εύχεστε να ξαναστείλει ο Θεός την σκιά του πάνω στην Αγία Γη. Εμείς δεν πτοούμαστε γιατί είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις ανακατωσούρες. Ότι και να γίνει πάντως στο τέλος μιλά ο ίδιος ο Θεός“.

Ολοκληρώνοντας είπε: “Θέλω να σας μεταφέρω την Χάρη του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου από την Αγία Γη των Ιεροσολύμων καθώς και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου. Εύχομαι η Παναγία την οποία αναξίως διακονώ να σας σκεπάζει όλους, να μεσιτεύει για σας. Ξέρετε η Παναγία είχε όλα τα χαρίσματα πάνω της. Δεν πέρασε κανείς άνθρωπος από τη γη που να είχε περισσότερα χαρίσματα από την Παναγία. Τι είδε όμως ο Θεός και σκήνωσε στη μήτρα της; Όλα τα χαρίσματα τα έλαβε υπόψη αλλά εκείνο που έλαβε υπόψη περισσότερο, ήταν η ταπείνωσής της”.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκλονίζει ο π. Παντελεήμων που επέστρεψε στην Κρήτη από το Ισραήλ – “Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή”

Υπουργείο Εξωτερικών: Δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από Ισραήλ και Παλαιστίνη

Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων