24/07/2023 25/07/2023 Η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Προκοπίου εορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο το φερώνυμο πανηγυρίζον παρεκκλήσι εντός της Ιεράς Μονής του Αγίου Μοδέστου στο Αμπού-Τορ έναντι του λόφου της Αγίας Σιών. Προς τιμήν του αγίου Προκοπίου ετελέσθη το απόγευμα της παραμονής Επερινός, του οποίου προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος και Θεία Λειτουργία το πρωί υπό...
24 Ιουλίου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 0:53

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Προκοπίου εορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο το φερώνυμο πανηγυρίζον παρεκκλήσι εντός της Ιεράς Μονής του Αγίου Μοδέστου στο Αμπού-Τορ έναντι του λόφου της Αγίας Σιών.

Προς τιμήν του αγίου Προκοπίου ετελέσθη το απόγευμα της παραμονής Επερινός, του οποίου προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος και Θεία Λειτουργία το πρωί υπό των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων π. Κλαυδίου, π. Αμφιλοχίου, και π. Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος τυ Πνευματικού της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αρχιμανδρίτη π. Ευδοκίμου, ψάλλοντος του Λαμπαδαρίου του Ναού της Αναστάσεως κ. Αγγέλου και μετέχοντος εκκλησιάσματος από τα Ιεροσόλυμα μοναχών και μοναζουσών προσευχομένων με ευλάβεια και κατάνυξη.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθηκε την Μονή προκειμένου να προσκυνήσει η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτανεία στον πέριξ υπαίθριο χώρο του Ιερού Ναού.

Τον Μακαριώτατο, την συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε ο φίλεργος Επιστάτης μοναχός π. Αντίοχος στο προαύλιο του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων