17/04/2024 18/04/2024 Το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Απριλίου 2024, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στο πλαίσιο της αναγνώσεως του Μικρού Αποδείπνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους και ψαλλόντων των Ιερομονάχων Αρχιμανδριτών π. Νικοδήμου, π. Κλαυδίου, π. Βαρθολομαίου, π. Επιφανίου, π. Διονυσίου, π. Χριστοδούλου, του Ιερέως π. Ιωάννου Αντωνίου, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του...
17 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 0:01

Η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Το απόγευμα της Τετάρτης 17ης Απριλίου 2024, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στο πλαίσιο της αναγνώσεως του Μικρού Αποδείπνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους και ψαλλόντων των Ιερομονάχων Αρχιμανδριτών π. Νικοδήμου, π. Κλαυδίου, π. Βαρθολομαίου, π. Επιφανίου, π. Διονυσίου, π. Χριστοδούλου, του Ιερέως π. Ιωάννου Αντωνίου, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Συμεών, και προσευχομένων μοναχών, μοναζουσών και λαικών μελών της Εκκλησίας, εψάλη ο Μέγας Κανών.

Ο Μέγας Κανών είναι εκλεκτό θεολογικό και φιλολογικό ποιητικό πόνημα του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.

Σε αυτό παρατίθεται πλειάδα προσωπικοτήτων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης είτε ως παραδείγματα αποφυγής της αμαρτίας αυτών είτε ως πρότυπα αρετής προς μίμηση για καλύτερη συμμετοχή στην πορεία προς το Πάσχα με κατάνυξη, ταπείνωση και μετάνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μέγας Κανών του Αγίου Ανδρέα Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων