16/04/2022 17/04/2022 Η εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου τιμήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Αναλήψεως του Κυρίου στην κορυφή του Όρους των Ελαιών. Την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο οποίος προεξήρχε και στην Ακολουθία του Εσπερινού χθες το απόγευμα (Παρασκευή, 15 Απριλίου), που έγινε μαζί με το μικρό απόδειπνο. Συνιερούργησαν...
16 Απριλίου, 2022 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 9:08

Η Ανάσταση του Λαζάρου στο Όρος των Ελαιών

Διαδώστε:
Η Ανάσταση του Λαζάρου στο Όρος των Ελαιών

Η εορτή της Ανάστασης του Λαζάρου τιμήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Αναλήψεως του Κυρίου στην κορυφή του Όρους των Ελαιών. Την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο οποίος προεξήρχε και στην Ακολουθία του Εσπερινού χθες το απόγευμα (Παρασκευή, 15 Απριλίου), που έγινε μαζί με το μικρό απόδειπνο. Συνιερούργησαν Αγιοταφίτες Ιερομόναχοι, οι Αρχιμανδρίτες Μακάριος, Κάλλιστος και Διονύσιος, ο π. Γεώργιος Μπαράμκη, Ιερεύς του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου, οι Ιεροδιάκονοι π. Μιχαήλ και π. Δοσίθεος, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Συμεών μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και της χορωδίας του Αγίου Ιακώβου υπό τον κ. Ριμόν Κάμαρ.Προς το απόγευμα εν τω Αποδείπνω ακολούθησε λιτανεία προς τον Ναό των Γαλιλαίων Ανδρών, την οποία ευλόγησε η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Το πρωί του Σαββάτου, 3ης /16ης Απριλίου 2022, τελέσθηκε θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου με τη συμμετοχή Ελληνορθοδόξων Αραβοφώνων, Ρωσοφώνων και Ρουμανοφώνων και Ελλήνων προσκυνητών.

Η λιτανεία στην Ιερά Μονή Μικράς Γαλιλαίας

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Τη Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε ο Επιστάτης του Προσκυνήματος μοναχός Αχίλλιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων