06/09/2020 06/09/2020 Το Σάββατο 23 Αυγούστου / 5 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δηλαδή μια εβδομάδα που ψάλλονται Θεομητορικοί ύμνοι της Κοιμήσεως και έλαβε χώρα η άνοδος της Εικόνος της Παναγίας από τη Γεσθημανή στο Μετόχι της Γεσθημανής απέναντι από το Ναό της Αναστάσεως. Η πορεία της Λιτανείας...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 17:08

Η Άνοδος της Εικόνος της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η Άνοδος της Εικόνος της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Το Σάββατο 23 Αυγούστου / 5 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δηλαδή μια εβδομάδα που ψάλλονται Θεομητορικοί ύμνοι της Κοιμήσεως και έλαβε χώρα η άνοδος της Εικόνος της Παναγίας από τη Γεσθημανή στο Μετόχι της Γεσθημανής απέναντι από το Ναό της Αναστάσεως.

Η πορεία της Λιτανείας άρχισε με τη Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεσθημανή. Εκεί ο ηγούμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος κρατώντας την εικόνα στο στήθος περιστοιχιζόμενος από τον Τελετάρχη Αρχιμ. Βαρθολομαίο και άλλων κληρικών, μοναχών και μοναζουσών ανήλθε και πέρασε από τις Μονές του Αγίου Στεφάνου, των Αγίων Θεοπατόρων, του Πραιτωρίου την Οδό του Μαρτυρίου, του Αγίου Χαραλάμπους, της Παναγίας Σεϊδανάγιας και έφτασε στη διασταύρωση του Πατριαρχείου με τη Χριστιανική Οδό ενώ ο λαός της Πόλης έριχνε άνθη κατά τη διέλευση.

Εκεί προσκύνησε η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και η Αγιοταφική Συνοδεία και στη συνέχεια οι πιστοί.

Ακολούθως η λιτανεία μέσω της Χριστιανικής Οδού έφτασε στην Αυλή του Ναού και εκεί ο ηγούμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος τοποθέτησε την Εικόνα στο Ιερό Μετόχιον της Γεσθημανής όπου θα παραμείνει μέχρι τον επόμενο χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων