06/09/2022 06/09/2022 Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο), εόρτασε η Εκκλησία Ιεροσολύμων με την τελετή της ανόδου της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η τελετή  ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα, της οποίας προεξήρχε ο Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος. Της τελετής της Ανόδου προεξήρχε ο Ηγούμενος της Γεσθημανής Σεβασμιώτατος...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 14:29

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το Ιουλιανό ημερολόγιο), εόρτασε η Εκκλησία Ιεροσολύμων με την τελετή της ανόδου της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η τελετή  ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα, της οποίας προεξήρχε ο Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.

Της τελετής της Ανόδου προεξήρχε ο Ηγούμενος της Γεσθημανής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, περιστοιχούμενος από Ιερείς και των Κοινοτικών Εκπροσώπων, ενω προεπορεύονταν ενδεδυμένοι ιερείς, μοναχοί και μοναχές σε παράταξη.

Η πομπή επορεύθη διερχομένη εκ των Μονών του Αγίου Στεφάνου, Ιωακείμ και Άννης, Αγίου Νικοδήμου, Πραιτωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Παναγίας Σειδανάγιας, ενω ανεπέμφθησαν δεήσεις και εψάλλησαν τα τροπάρια της Κοιμήσεως.

Στην Χριστιανική Συνοικία ο λαός και η νεολαία υποδέχθηκε την ιερά εικόνα εν αλαλαγμώ, τυμπάνω και χορώ.

Στην συμβολή της Χριστιανικής Οδού και της Οδού του Πατριαρχείου την εικόνα υποδέχθηκε η Αγιοταφιτική Αδελφότητα υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετά των Συνοδικών Πατέρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων