24/05/2023 24/05/2023 Εορτάστηκε σήμερα, 24 Μαϊου, η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, η μνήμη δηλαδή της εκ νεκρών Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Για την εορτή τελέσθηκε Πασχάλιος πανηγυρική θεία Λειτουργία στον μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Πατέρων και του Αρχιδιακόνου π....
24 Μαΐου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 14:29

Η απόδοση του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η απόδοση του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Εορτάστηκε σήμερα, 24 Μαϊου, η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, η μνήμη δηλαδή της εκ νεκρών Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Για την εορτή τελέσθηκε Πασχάλιος πανηγυρική θεία Λειτουργία στον μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Πατέρων και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Ευθύς αμέσως ο Μακαριώτατος και η Πατριαρχική Συνοδεία κατήλθαν για προσκύνηση στον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά και ακολούθως ανήλθαν στην Αδελφότητα.

Κατά την ώρα της καθόδου τελούνταν στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Αρχιερατική θεία Λειτουργία, κατά την οποία έψαλλαν ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και προσευχομένων Ιεροσολυμιτών πιστών και προσκυνητών.

Μετά την απόλυση η Αρχιερατική συνοδεία ανήλθε στα Πατριαρχεία και απένειμε τα σέβη της στον Μακαριώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων