03/05/2021 03/05/2021 Τη Δευτέρα του Πάσχα, 20ην Απριλίου/3ην Μαίου 2021, εορτάσθηκε η χαρμόσυνος εορτή της Αναστάσεως στον Πατριαρχικό και στον Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος εν χοροστασία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Τελέσθηκε ο Όρθρος, εψάλη ο Κανών του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Αναστάσεως ημέρα…» και εν συνεχεία τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ψάλλοντος του...
03 Μαΐου, 2021 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 21:51

Η Δευτέρα του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Δευτέρα του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 20ην Απριλίου/3ην Μαίου 2021, εορτάσθηκε η χαρμόσυνος εορτή της Αναστάσεως στον Πατριαρχικό και στον Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος εν χοροστασία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Τελέσθηκε ο Όρθρος, εψάλη ο Κανών του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Αναστάσεως ημέρα…» και εν συνεχεία τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου, του Τυπικάρη Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου λειτουργούντος, συμμετοχή προσευχητική Πατέρων της Αδελφότητος, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και ολίγων πιστών Ιεροσολυμιτών.

Κατά την απόλυση, των κωδώνων κρουομένων, η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθεν τα Πατριαρχεία, διενεμήθησαν τα πασχάλια αβγά, εψάλη ο Αναστάσιμος Ύμνος και έλαβε χώρα ο αδελφικός Πασχάλιος ασπασμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων