08/01/2024 08/01/2024 Την Δευτέραν, 26 Δεκεμβρίου 2023/ 8 Ιανουαρίου 2024, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εορτή των Χριστουγέννων, καθ’ ότι την 25η Δεκεμβρίου 2023 / 7η Ιανουαρίου 2024, εορτάσθηκε στην Βηθλεέμ, σύμφωνα προς το έθος της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος. Η εορτή των Χριστουγέννων συνεορτάστηκε μαζί...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 14:37

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την Δευτέραν, 26 Δεκεμβρίου 2023/ 8 Ιανουαρίου 2024, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εορτή των Χριστουγέννων, καθ’ ότι την 25η Δεκεμβρίου 2023 / 7η Ιανουαρίου 2024, εορτάσθηκε στην Βηθλεέμ, σύμφωνα προς το έθος της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Η εορτή των Χριστουγέννων συνεορτάστηκε μαζί με την εορτή της Συνάξεως προς τιμήν της Θεοτόκου, “της υπουργησάσης κατ’ εξοχήν εις το μυστήριον της Ενανθρωπήσεως Χριστού του Θεού ημών”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας.

Της θείας Λειτουργίας τελουμένης υπό του εφημερίου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου, προεξήρχε εν χοροστασία ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερέων και μοναχών, των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτου π. Βασιανού και της Συνοδείας αυτού της Εκκλησίας των ROCOR Αρχιμανδρίτου π. Ρωμανού και πιστών της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και τιμητική παρουσία της εκπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα Προξένου κ. Μάντικα Άννης.

Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας, του Μακαριωτάτου φέροντος μανδύα και των Αρχιερέων και Ιερέων τα διακριτικά αυτών, έγινε η άνοδος προς το Πατριαρχείο, όπου εψάλη ο Πατριαρχικός Πολυχρονισμός και αντηλλάγησαν εόρτιοι χαιρετισμοί και ο εόρτιος αδελφικός ασπασμός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων