21/03/2023 21/03/2023 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα, με ανακοίνωση του καταδικάζει την ακραία επίθεση και εκφράζοντας  πλήρη αλληλεγγύη προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’,  ζητά τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία...
21 Μαρτίου, 2023 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 14:29

Η ΔΣΟ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή 

Διαδώστε:
Η ΔΣΟ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή 

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα, με ανακοίνωση του καταδικάζει την ακραία επίθεση και εκφράζοντας  πλήρη αλληλεγγύη προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’,  ζητά τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία του προσκυνήματος, αλλά και την επιβολή από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ των προβλεπομένων κυρώσεων στον δράστη.

Η ανακοίνωση της ΔΣΟ

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) καταδικάζει κατηγορηματικά την ακραία επίθεση από φανατικό άντρα, που κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλε στο Ιερό Προσκύνημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Γεθσημανή, όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 19.03.23, παρουσία του καθηγουμένου του Προσκυνήματος, Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο, που έρχεται σε συνέχεια ανάλογων άλλων, η ΔΣΟ, κατ’ αρχάς εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, όπως και στις άλλες Εκκλησίες της Ιερουσαλήμ, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές, και ζητά:

α. Την επιβολή από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ των προβλεπομένων κυρώσεων στον δράστη.

β. Την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία του προσκυνήματος, καθώς και όλων των προσκυνημάτων της Αγιοταφίτικης Αδελφότητας και την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πιστών προς αυτά.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στις έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομάδων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών, που εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από τους Αγίους Τόπους. 

Προσδοκούμε η έκκλησή μας να εισακουστεί από τις αρχές του Ισραήλ και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία θα συντελέσουν στην απόλυτη προστασία των χριστιανικών προσκυνημάτων, από τη δράση των εξτρεμιστικών κύκλων, και δεν θα γίνουμε και πάλι στο μέλλον μάρτυρες τέτοιων θλιβερών συμβάντων».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ακραίων την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή – Καταγγελία από το Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων