28/11/2020 28/11/2020 Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, τελέστηκε σήμερα στις 17:30, στον Ιερό Ναό (του Παναγίου Τάφου) του Αγίου Φιλομένου του Αγιοταφίτου στη Λευκωσία, ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος εκ Κύπρου. Αύριο το πρωί στις 6:30 θα τελεστεί Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...
28 Νοεμβρίου, 2020 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 21:36

Η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο γιορτάζει τον Αγ. Φιλούμενο

Διαδώστε:
Η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο γιορτάζει τον Αγ. Φιλούμενο

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, τελέστηκε σήμερα στις 17:30, στον Ιερό Ναό (του Παναγίου Τάφου) του Αγίου Φιλομένου του Αγιοταφίτου στη Λευκωσία, ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος εκ Κύπρου.

Αύριο το πρωί στις 6:30 θα τελεστεί Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργοῦντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, ενώ το απόγευμα στις 17:30 θα γίνει ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου Φιλουμένου.

Κατά τη διάρκεια όλων των ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση για τους πιστούς τεμάχιο ιερού λειψάνου του τιμωμένου Ἀγίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου, η καθιερωμένη λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου μετά το πέρας δεν πραγματοποιήθηκε «εις αποτροπήν περαιτέρω ἐξαπλώσεως της σοβούσης πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού Covid-19.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι αρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων