17/09/2020 17/09/2020 Τη στήριξη της Ελλάδας προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε ο νέος Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας κατά τη χθεσινή του επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Σε αναγνώριση αυτής της στήριξης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος του απένεμε το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου Στο...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 8:36

Η Ελλάδα στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Ελλάδα στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τη στήριξη της Ελλάδας προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε ο νέος Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας κατά τη χθεσινή του επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Σε αναγνώριση αυτής της στήριξης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος του απένεμε το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε στον Γενικό Πρόξενο την θέσιν του Πατριαρχείου και το έργον αυτού στους Αγίους Τόπους, εκκλησιαστικόν, εκπαιδευτικόν, πολιτιστικόν, ειρηνευτικόν και μάλιστα στους «ανειρηνεύτους τούτους χρόνους εις την Αγίαν Γην».

Στο έργο αυτό του Πατριαρχείου δήλωσε ο κ. Βλιώρας, ότι είναι διατεθειμένη να συνδράμει η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικώς.

Σε αναγνώριση της συμπαραστάσεως του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και του ιδίου προσωπικώς προς το Πατριαρχείον, ο Μακαριώτατος απένειμε στον κ. Βλιώραν το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, «ίνα διά της Χάριτος του Παναγίου Τάφου συνεχίζη την συνεργασίαν του με το Πατριαρχείον, προς σύσφιγξιν των δεσμών έθνους και Πατριαρχείου, διά την υποστήριξιν των δικαιωμάτων του έθνους μας εις την Αγίαν Γην, καθ’ ότι η Ελλάς είναι η προστάτις των δικαιωμάτων τούτων, αναγνωριζομένων διεθνώς. Ο Έλλην Γενικός Πρόξενος έχει πρωτεύοντα ρόλον μεταξύ των Προξένων των άλλων κρατών», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του Πατριαρχείου.

Συγκεκινημένος, ο κ. Γενικός Πρόξενος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και ανέφερε ότι θα είναι πάντα αρωγός στο έργο του Πατριαρχείου με ταπείνωση και διάθεση προσφοράς.

Επισφραγίζοντας τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος προσέφερε στην σύζυγο και τον γιο του σταυρό ευλογίας του Παναγίου Τάφου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων