06/08/2023 06/08/2023 Η μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής τιμήθηκε στην Ρωσική ομώνυμη Ιερά Μονή στη Γεθσημανή και στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, την Παρασκευή 22 Ιουλίου/4 Αυγούστου 2023 (με το παλαιό εορτολόγιο).  Συγκεκριμένα: Α. Η μνήμη της Αγίας Μαγδαληνής εορτάσθηκε στην γυναικεία Ρωσική Μονή αυτής στην Γεσθημανή. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρξε ο Μητροπολίτης Βερολίνου κ. Μάρκος. Συλλειτούργησαν...
06 Αυγούστου, 2023 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 17:09

Η εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και της Αγίας Μαρκέλλας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και της Αγίας Μαρκέλλας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής τιμήθηκε στην Ρωσική ομώνυμη Ιερά Μονή στη Γεθσημανή και στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, την Παρασκευή 22 Ιουλίου/4 Αυγούστου 2023 (με το παλαιό εορτολόγιο).

Συγκεκριμένα:

Α. Η μνήμη της Αγίας Μαγδαληνής εορτάσθηκε στην γυναικεία Ρωσική Μονή αυτής στην Γεσθημανή. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρξε ο Μητροπολίτης Βερολίνου κ. Μάρκος. Συλλειτούργησαν δύο Αρχιερείς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της πρώην διασποράς Σεβασμιώτατος Ειρηναίος και Σεβασμιώτατος Θεοδόσιος και Ιερείς της αυτής Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή και παρέδωσε εικόνα στον Μητροπολίτη κ. Μάρκο και σταυρό ευλογίας στην καθηγουμένη Μοναχή Ελισάβετ. Η προσφώνηση έγινε στην αγγλική γλώσσα.

Β. Η εορτή της αγίας παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος στο Πατριαρχείο: Την ιδία ημέρα εορτάσθηκε από το Πατριαρχείο η μνήμη της αγίας παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος, της μαρτυρησάσης εις Χίον διά χειρών του ιδίου πατρός αυτής στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος. Το απόγευμα τελέσθηκε ο Επσερινός, και το επομενο πρωί Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο και τον  Επιστάτη της Μονής Ιεροδιάκονο π. Δοσίθεο.

Γ.  Η μνήμη της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής εορτάσθηκε με νυκτερινή θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στην οποία προεξήρξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος. Στη συνέχεια έγινε λιτανεία πέριξ του  Παναγίου Τάφου και προσκύνημα του τιμίου λειψάνου αυτής, το οποίον διαφυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Ναού της Αναστάσεως.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων