17/12/2022 18/12/2022 H εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε με το παλαιό εορτολόγιο στο παρεκκλήσι αυτής, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πτέρυγα του Ναού της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νοτίως και πλησίον του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Συγκεκριμένα το απόγευμα τελέσθηκε Εσπερινός και το πρωί Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ. Θεοδοσίου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, συλλειτουργούντων...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 0:22

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

H εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε με το παλαιό εορτολόγιο στο παρεκκλήσι αυτής, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πτέρυγα του Ναού της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νοτίως και πλησίον του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Συγκεκριμένα το απόγευμα τελέσθηκε Εσπερινός και το πρωί Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ. Θεοδοσίου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου και συλλειτουργούντος και φιλοξενούντος του Επιστάτου και ανακαινιστού του Ιερού Ναού ηγουμένου οσιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων :

Την Παρασκευήν, 4ην /17ην Δεκεμβρίου 2022, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εις το παρεκκλήσιον αυτής, το ευρισκόμενον εις την νοτιοανατολικήν πτέρυγα του Ναού της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου νοτίως και λίαν πλησίον του Πατριαρχείου.

Επί τη εορτή ταύτη η Εκκλησία ενθυμείται ότι η Αγία Βαρβάρα έζη εν τοις χρόνοις Μαξιμιανού εις Νικομήδειαν και ομολογήσασα τον Χριστόν εβασανίσθη και απεκεφαλίσθη υπό του ιδίου του πατρός αυτής Διοσκόρου το έτος 290 μ.Χ.

Επί τη μνήμη αυτής ετελέσθη Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωΐαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τόμιδος κ. Θεοδοσίου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου και συλλειτουργούντος και φιλοξενούντος του Επιστάτου και ανακαινιστού του Ιερού Ναού ηγουμένου οσιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων