26/05/2023 26/05/2023 Το Όρος των Ελαιών, ο τόπος όπου ανελήφθη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ήταν το επίκεντρο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στο εκεί προσκύνημα της Αναλήψεως θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων, εκπροσώπων Ιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και των Πατριαρχείων...
26 Μαΐου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 10:47

Η εορτή της Αναλήψεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Όρος των Ελαιών, ο τόπος όπου ανελήφθη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ήταν το επίκεντρο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στο εκεί προσκύνημα της Αναλήψεως θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων, εκπροσώπων Ιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και των Πατριαρχείων Μόσχας, Ρουμανίας, και Σερβίας, εν προσευχητική συμμετοχή πλήθους προσκυνητών και μελών του Ελληνικού Γενικού Προξενείου.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθηκε τον τόπο για προσκύνηση ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος παρακάθισε στον Σεΐχη παρά το προσκείμενο στον ιερό τόπο τέμενος, κατά την συνήθεια αποσκοπούσαν στην ειρηνική συνύπαρξη, ακολούθως επισκέφθηκε την έναντι του προσκυνήματος Ιερά Μονή της Αναλήψεως, όπου και τον υποδέχθηκε ο Μοναχός Αχίλλιος.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Γυναικεία Μονή της Αναλήψεως της Ρωσικής Εκκλησίας και ευλόγησε τους εκκλησιαζομένους εκεί πιστούς, υπό τον Μητοπολίτη Μάρκο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιώβ και τον Αρχιμανδρίτη Προϊστάμενο της Μονής π. Ρωμανό.

Τέλος, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών (Galilei Viri). Εκεί τον υποδέχθηκε η καλώς συντηρούσα και ανακαινίζουσα την Μονή, μοναχή Δανιηλία.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Εσπερινός της Αναλήψεως στο ομώνυμο προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων