03/06/2022 03/06/2022 Η Ανάληψη του Κυρίου εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Πέμπτη 20 Μαΐου/2 Ιουνίου 2022 και συγκεκριμένα στο Όρος των Ελαιών, την τοποθεσία όπου ανελήφθη στον ουρανό ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Το απόγευμα της παραμονής της Δεσποτικής εορτής τελέσθηκε Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και συνιερουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων ως του Γέροντος Καμαράση...
03 Ιουνίου, 2022 - 18:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 19:23

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών

Η Ανάληψη του Κυρίου εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Πέμπτη 20 Μαΐου/2 Ιουνίου 2022 και συγκεκριμένα στο Όρος των Ελαιών, την τοποθεσία όπου ανελήφθη στον ουρανό ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Το απόγευμα της παραμονής της Δεσποτικής εορτής τελέσθηκε Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και συνιερουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων ως του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου και του Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου, καθώς και των Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου π. Φάραχ και π. Χάδερ, παρουσία πλήθους πιστών.

Έψαλλαν στα ελληνικά ο Ιεροδιάκονος π. Συμεών και ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, ενώ στα αραβικά η χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου υπό τον κ. Ριμόν Κάμαρ.

Ακολούθησε λιτανεία προς τη Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, την οποία ευλόγησε ο παριστάμενος Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ενώ στην συνέχεια κατά την επάνοδο στον τόπο της Αναλήψεως ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του Αποδείπνου μετά του Κανόνος της εορτής.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, επί του τόπου της Αναλήψεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου και του Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου, των ιερέων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και Ιερέων Ρουμανοφώνων και Ρωσοφώνων και του παρεπιδημούντος π. Αγαθαγγέλου της Ι. Μητροπόλεως Κιλκισίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία πλήθους πιστών.

Έψαλλαν και πάλι στα ελληνικά ο Ιεροδιάκονος Συμεών και ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής, ενώ στα αραβικά οι Ιεροψάλτες του Αγίου Ιακώβου υπό τον Ριμόν Κάμαρ.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για να προσκυνήσει συνοδευόμενος από μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Ακολούθως ο Μακαριώτατος κατά το έθος και στο πλαίσιο της ειρηνικής συνύπαρξης επισκέφθηκε τον κατοικούντα στο παρακείμενο τέμενος ιμάμη, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε και την έναντι του Προσκυνήματος της Αναλήψεως φερώνυμη Ιερά Μονή, όπου τον δεξιώθηκε ο εορτάζων κατά την ημέρα αυτή φίλεργος Επιστάτης Μοναχός Αχίλλιος.

Ακόμη ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς επί του Όρους των Ελαιών και τέλος την Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, όπου παρετέθη πρωινό γεύμα από την Επιστάτρια μοναχή Δανιηλία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων