27/05/2020 27/05/2020 Την Τετάρτην, 27η Μαΐου 2020, εορτάστηκε στο Πατριαρχείου η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. “Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως συμπλήρωσις των τεσσαράκοντα αναστασίμων ημερών χαράς, ειρήνης και αγαλλιάσεως παρά του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως η ημέρα του Πάσχα. Κατ’ αυτήν, εκτός των Βιβλικών Αναγνωσμάτων εψάλησαν τα τροπάρια ως και...
27 Μαΐου, 2020 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 22:42

Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Την Τετάρτην, 27η Μαΐου 2020, εορτάστηκε στο Πατριαρχείου η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

“Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως συμπλήρωσις των τεσσαράκοντα αναστασίμων ημερών χαράς, ειρήνης και αγαλλιάσεως παρά του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως η ημέρα του Πάσχα. Κατ’ αυτήν, εκτός των Βιβλικών Αναγνωσμάτων εψάλησαν τα τροπάρια ως και τη ημέρα του Πάσχα. Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη θεία Λειτουργία εις τον Ναόν της Αναστάσεως μετά περιωρισμένου αριθμού πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου. Εις την Λειτουργίαν ταύτην κατήλθεν κατά το έθος η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά των Αγιοταφιτών Πατέρων άμα τη Απολύσει της ακολουθίας των εις τον μοναστηριακόν Ναόν των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά την Λειτουργίαν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, η Αρχιερατική Συνοδεία υπέβαλε τα σέβη αυτής προς τον Μακαριώτατον εις το Πατριαρχείον”, αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων