13/01/2021 13/01/2021 Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31η Δεκεμβρίου 2020/ 13η Ιανουαρίου 2021, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων οι εορτασμοί για τη μνήμη της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία όλη, ιδίως δε των Ιεροσολύμων, θυμάται ότι η οσία Μελάνη έζησε τον 4ον αιώνα, καταγόταν από πλούσια και ευγενή οικογένεια της...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 16:30

Η εορτή της Οσίας Μελάνης στη Mονή της Μεγάλης Παναγίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Οσίας Μελάνης στη Mονή της Μεγάλης Παναγίας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31η Δεκεμβρίου 2020/ 13η Ιανουαρίου 2021, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων οι εορτασμοί για τη μνήμη της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία όλη, ιδίως δε των Ιεροσολύμων, θυμάται ότι η οσία Μελάνη έζησε τον 4ον αιώνα, καταγόταν από πλούσια και ευγενή οικογένεια της Ρώμης, μετά δε το θάνατο των οικείων της, έφυγε για την Αίγυπτο, όπου έθρεψε από τα υπάρχοντά της χιλιάδες πεινασμένους μοναχούς και Χριστιανούς. Στη συνέχεια, κατέφθασε στην Ιερουσαλήμ και έζησε με άκρα άσκηση, ταπείνωση, λιτότητα και ελεημοσύνη προς τους πτωχούς, στο Όρος των Ελαιών και σε ασκητήριο, το οποίο τοποθετείται στη θέση του προς τιμήν αυτής παρεκκλησίου, εντός της Μονής της Μεγάλης Παναγίας, πρώτης τοποθεσίας κατοικίας της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος πλησίον του Αγίου Τάφου και σήμερα γυναικείας Αδελφότητας, που αριθμεί περί τις είκοσι μοναχές.

 

 

Στο παρεκκλήσι αυτό, έλαβε χώρα η εορτή της οσίας Μελάνης δι’ Ἑσπερινού αφ’ ἑσπέρας και θείας Λειτουργίας το πρωί, ιερουργούντων του εφημερίου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου, του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του Ιεροδιακόνου Συμεών, ψαλλόντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Ἀριστοβούλου και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και μετεχουσών των μοναζουσών της Μονής και άλλων Μονών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία η μοναχή καθηγουμένη Μελάνη, που έχει ανακαινίσει το Καθολικό της Μονής και καλώς συντηρήσει με τις δωρεές των προσκυνητών τις εικόνες της Μονής, δεξιώθηκε την Αρχιερατική Συνοδεία και όλο το εκκλησίασμα στο ηγουμενείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων