26/03/2024 27/03/2024 Η σχολική εορτή της Ιερατικής Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ανήμερα της Εθνικής Επετείου. Την εορτή διοργάνωσαν ο Σχολάρχης και Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος, οι καθηγητές και οι Ιεροσπουδαστές, μαθητές της Σχολής και τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων...
26 Μαρτίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 1:16

Η εορτή της Πατριαρχικής Σχολής Σιών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Πατριαρχικής Σχολής Σιών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η σχολική εορτή της Ιερατικής Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Την εορτή διοργάνωσαν ο Σχολάρχης και Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος, οι καθηγητές και οι Ιεροσπουδαστές, μαθητές της Σχολής και τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Γέρων Σκευοφύλαξ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος συνοδευόμενος από την οικογένεια του, άλλοι αξιωματούχοι και Αγιοταφίτες Πατέρες.

Επίσης παρέστησαν πλήθος μοναχών, μοναζουσών και μελών της Ελληνικής Παροικίας Ιεροσολύμων.

Την εορτή προλόγισε ο Σχολάρχης και Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος και πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η καθηγήτρια Φιλόλογος Ζωή Παπαρνάκη.ο

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, έψαλαν πατριωτικά άσματα και παρουσίασαν από σκηνής και από οθόνης τα δεινοπαθήματα του Έθνους κατά τα τετρακόσια χρόνια σκληρής, απηνούς, βαρβαρικής δουλείας, παιδωμαζώματος, ανοιπύστων βασανιστηρίων, με ιδιαιτέρη έμφαση στις περιπτώσεις των νεομαρτύρων, οι οποίοι αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και ετελειώθησαν μαρτυρικώς.

Μέσω των λόγων, των δρωμένων επί σκηνής και των προβολών από την οθόνη οι θεατές γέμισαν με συναισθήματα φλογεράς πίστεως, ακραιφνούς πατριωτισμού και εθνικής υπερηφανείας.

Δείτε την εορταστική εκδήλωση στο ακόλουθο βίντεο:

Λόγους επιδοκιμασίας, ευαρεσκείας και επαίνου για την επιτυχία της εορτής εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ο Γενικός Πρόξενος κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος προς τον Σχολάρχη Αρχιμανδρίτην π. Ματθαίο, τους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής, με την ευχή για καλές μαθητικές επιδόσεις και να αποβούν αντάξιοι διάδοχοι των Αγιοταφιτών Πατέρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων