15/01/2024 15/01/2024 Με την τέλεση ιερά αγρυπνίας στον  Πανίερο Ναό της Αναστάσεως εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  Κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ....
15 Ιανουαρίου, 2024 - 9:24

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Με την τέλεση ιερά αγρυπνίας στον  Πανίερο Ναό της Αναστάσεως εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 

Κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πανάγιο Τάφο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, οι Σεβ. Αρχιεπίσκοποι Γεράσων κ. Θεοφάνης, Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και Λύδδης κ. Δημήτριος, καθώς και Αγιοταφίτες Πατέρες.

Μετά την Θεία Λειτουργίαν έλαβε χώρα λιτανεία στα Πανάγια Προσκυνήματα μετά μεταφοράς της φυλασσόμενης στο Σκευοφυλάκιον δεξιάς χειρός του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γέροντος Σκευοφύλακος, Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, κοπή της Βασιλόπιτας από τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος ευχήθηκε αίσιο και ευτυχές το νέο έτος 2024.

“Περί τήν 7.00 π.μ. μετά τήν θείαν Λειτουργίαν εἰς τόν μοναστηριακόν Ναόν τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης ἔκοψε τήν πίταν ὁ Μακαριώτατος διά τούς Ἁγιοταφίτας Πατέρας εἰς τό Ἐπιτροπικόν. Τήν μεσημβρίαν ὁ Μακαριώτατος παρεκάθισεν εἰς τράπεζαν τῶν Ἁγιοταφιτῶν εἰς τό Κεντρικόν Μοναστήριον και ηὐλόγησεν αὐτήν”, καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων