15/01/2021 15/01/2021 Την Πέμπτη, 1/14 Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του ουρανοφάντορος και Μεγάλου. Της εορτής και πανηγύρεως προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ....
15 Ιανουαρίου, 2021 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 10:00

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα

Την Πέμπτη, 1/14 Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του ουρανοφάντορος και Μεγάλου.

Της εορτής και πανηγύρεως προεξήρχε ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Πέλλης κ. Φιλουμένου και Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων ως του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών και του εορτάζοντος κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μετεχόντων ολίγων πιστών, λόγω των μέτρων κατά του covid-19.

Μετά την θείαν Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεία στα Προσκυνήματα με την περιφορά του λειψάνου της τιμίας δεξιάς χειρός του μεγάλου Βασιλείου.

Μετά την Απόλυση, έλαβε χώρα τελετή της κοπής της Βασιλόπιττας εις το Γραφείον του Γέροντος Σκευοφύλακος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων