12/04/2021 12/04/2021 Την Κυριακή, 29 Μαρτίου/11 Απριλίου 2021, Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος, εορτάσθηκε η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού στην ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την κειμένην εις την Δυτικήν Ιερουσαλήμ, πλησίον της Εβραικής Βουλής. Η εορτή εορτάσθηκε στην Μονή λόγω της παραδόσεως της Εκκλησίας, ότι στην περιοχή αυτής...
12 Απριλίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 15:34

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού

Την Κυριακή, 29 Μαρτίου/11 Απριλίου 2021, Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωάννου συγγραφέως της Κλίμακος, εορτάσθηκε η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού στην ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την κειμένην εις την Δυτικήν Ιερουσαλήμ, πλησίον της Εβραικής Βουλής.

Η εορτή εορτάσθηκε στην Μονή λόγω της παραδόσεως της Εκκλησίας, ότι στην περιοχή αυτής είχε φυτευθεί από τον Λωτ το ξύλο, που κατεσκευάσθηκε ο Σταυρός.

Του Εσπερινού το απόγευμα και της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντων του ηγουμένου της Μονής Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου, του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του Ιερέως π. Νεκταρίου και διακόνων, και μετεχόντων μελών της Ελληνικής παροικίας Ιεροσολύμων και μελών του Αραβοφώνου ποιμνίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο δραστήριος ηγούμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος εδεξιώθη το εκκλησίασμα, την μεσημβρία δε παρέθεσε τράπεζα εις τα μέλη της Αρχιερατικής συνοδείας και άλλους.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων