08/01/2023 08/01/2023 Την επομένη των Χριστουγέννων, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022/ 8 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε στον Μοναστηριακό Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου με Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Ακολούθησε δεξίωση με το εόρτιο κέρασμα και τον ασπασμό του Μακαριωτάτου. Το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής υπό...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 18:00

Η Εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την επομένη των Χριστουγέννων, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022/ 8 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε στον Μοναστηριακό Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου με Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε δεξίωση με το εόρτιο κέρασμα και τον ασπασμό του Μακαριωτάτου.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, παρέστησαν Προσκοπικά Σώματα, Επίτροποι και πιστοί των γύρω περιοχών.

Το πρωί τελέστηκε θεία Λειτουργία στον εν τω Χωρίω των Ποιμένων Ιερό Ναό της Συνάξεως της Θεοτόκου, τον οποίον έκτισεν ο μακαριστός Πνευματικός της Λαύρας του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου π. Σεραφείμ Αγιοσαββίτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, συλλειτουργούντων του νυν Πνευματικού του Αγίου Σάββα Αρχιμανδρίτου π. Ευδοκίμου, των Ιερέων της περιοχής π. Γεωργίου και π. Ιωάννου και άλλων, ψαλλούσης της χορωδίας του Χωρίου των Ποιμένων και μετεχόντων των μελών της Κοινότητος ταύτης και των ομόρων περιοχών της Βηθλεέμ.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος παρέθεσε δεξίωσιν στο Ηγουμενείον.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων