21/01/2023 21/01/2023 Την Παρασκευήν, 7/21 Ιανουαρίου 2023, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου. Λέγοντας «Σύναξη» η Εκκλησία εννοεί την συγκέντρωση των μελών της, για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, λόγω του ειδικού διακονικού του έργου στην Βάπτισιν του Κυρίου. Επίκεντρο της εορτής η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, δυτικά...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 16:38

Η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO)

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO)

Την Παρασκευήν, 7/21 Ιανουαρίου 2023, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου.

Λέγοντας «Σύναξη» η Εκκλησία εννοεί την συγκέντρωση των μελών της, για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, λόγω του ειδικού διακονικού του έργου στην Βάπτισιν του Κυρίου.

Επίκεντρο της εορτής η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, δυτικά του Ιορδάνη στο σημείον όπου εβαπτίσθη ο Κύριος. Η Ιερά Μονή, υπό του ηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου, ανακαινίσθηκε πλήρως καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετά τις ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών το 1967.

Της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας εν μέσω πολλών πιστών προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών π. Ονουφρίου (ηγουμένου της Ι. Μονής Σαρανταρίου Όρους) και π. Μελετίου (ηγουμένου της Ι. Μονής Ιωακείμ και Άννης), Ιερέων των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ρουμανίας, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του διακόνου π. Σταύρου, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και του μοναχού Ιωσήφ του Αγιορείτου, συμπροσευχομένου του ηγουμένου της Ι. Μονής Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου και πολλών Ορθοδόξων πιστών.

Μετά την θεία Λειτουργία ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος παρέθεσε κέρασμα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων