27/09/2021 27/09/2021 Την Δευτέρα, 14η/27η Σεπτεμβρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι μετά την τέλεση των Εγκαινίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, ο συναχθείς λαός ζήτησε να δει και προσκυνήσει τον ευρεθέντα Τίμιον Σταυρόν του Χριστού και διά τούτο...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 22:42

Η Ύψώσις του Τιμίου Σταυρού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η Ύψώσις του Τιμίου Σταυρού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Δευτέρα, 14η/27η Σεπτεμβρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι μετά την τέλεση των Εγκαινίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, ο συναχθείς λαός ζήτησε να δει και προσκυνήσει τον ευρεθέντα Τίμιον Σταυρόν του Χριστού και διά τούτο ο Επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος και η αγία Ελένη ύψωσαν αυτόν, για να τον δουν μακρόθεν όλοι. Τότε πάντες ανεφώνησαν το “Κύριε ελέησον, “Κύριε ελέησον”, πολλάκις. Έκτοτε η πράξις αύτη καθιερώθηκε να εορτάζεται ιδιαιτέρως την επομένην ημέρα, την 14ην Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων