02/10/2023 02/10/2023 Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτασθηκε την Κυριακήν, 18η Σεπτεμβρίου /198 Οκτωβρίου 2023, Κυριακήν μετά την Ύψωσιν, συμφώνως προς την τάξιν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, την κειμένη στην Δυτική Ιερουσαλήμ πλησίον του Εβραικού Κοινοβουλίου. Σε αυτή την περιοχή η παράδοση της Εκκλησίας διατηρεί ότι εφυτεύθη υπό του Λώττό...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 14:24

Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού στην Δυτική Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού στην Δυτική Ιερουσαλήμ

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτασθηκε την Κυριακήν, 18η Σεπτεμβρίου /198 Οκτωβρίου 2023, Κυριακήν μετά την Ύψωσιν, συμφώνως προς την τάξιν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, την κειμένη στην Δυτική Ιερουσαλήμ πλησίον του Εβραικού Κοινοβουλίου.

Σε αυτή την περιοχή η παράδοση της Εκκλησίας διατηρεί ότι εφυτεύθη υπό του Λώττό τρισύνθετο ξύλο εκ πεύκης, κέδρου και κυπαρίσσου, από το οποίο κατεσκευάσθηκε ο Σταυρός, επί του οποίου προσηλώθη για την σωτηρία ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Προς τιμή του Τιμίου Σταυρού και της Υψώσεως αυτού τελέσθηκε Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων π. Κλαυδίου και π. Αμφιλοχίου, του π. Δομετιανού του Πατριαρχείου της Μόσχας και του π. Ιωάννου του Πατριαρχείου Ρουμανίας και πολλών Ιερέων άλλων Ορθοδόξων χωρών, των Ιεροδιακόνων π. Συμεών και π. Δοσιθέου, ψαλλούσης ηδυμόλπως της χορωδίας «Τρόπος» εξ Ελλάδος υπό τον κ. Αγγελίδην και μετεχόντων προσκυνητών Χριστιανών εντοπίων Ιεροσολυμιτών και προσκυνητών, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Δημητρίου Αγγελοσοπούλου.

Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση εντός του Ναού, η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και η προσκύνηση αυτού υπό του Αρχιερέως, των Ιερέων και πάντων των πιστών.

Ακολούθως ο ηγούμενος και επιμελητής της Μονής Γέρων Δραγουμάνος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος μετά του κ. Σταύρου Ανδρέου συντηρητού της βιβλιοθήκης της Μονής δεξιώθηκε
την Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα στην αίθουσα και την αυλή της Movή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων