23/09/2023 23/09/2023 Μετά την Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου εορτάσθηκε την Παρασκευήν, 9/22 Σεπτεμβρίου 2023, η Σύναξις των γονέων αυτής, Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, οι οποίοι σε μεγάλη ηλικία και έπειτα από έντονη προσευχή αξιώθηκαν να αποκτήσουν παρά Θεού τέκνον, την Μαρία, την οποία αφιέρωσαν εις τον Θεόν, την Θεοτόκον, την μητέρα του Κυρίου ημών...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 17:20

Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Μετά την Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου εορτάσθηκε την Παρασκευήν, 9/22 Σεπτεμβρίου 2023, η Σύναξις των γονέων αυτής, Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, οι οποίοι σε μεγάλη ηλικία και έπειτα από έντονη προσευχή αξιώθηκαν να αποκτήσουν παρά Θεού τέκνον, την Μαρία, την οποία αφιέρωσαν εις τον Θεόν, την Θεοτόκον, την μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως μαρτυρεί και ο υμνωδός:

«Η των δεσμών της πριν ατεκνίας δι’ ευχής λυθείσα, προσκαλείται ημάς συνεορτάσαι τω θαύματι, και δώρα προσάξαι τη γεννηθείση, λιτανεύοντας έμπροσθεν μετά πόθου, ης περ ποτέ αι παρθένοι εν τάχει προέτρεχον, χορεύουσαι και βοώσαι· Ιδού ήλθεν η πάντων ανάκλησις, ιδού Αδάμ ηλευθέρωται, ότι Άννα καρπόν ανεβλάστησε, την μόνην Μητέρα και απείρανδρον».

Για την εορτή τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά αυτών Μονή, προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, συλλειτουργούντων αυτώ του Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου, του Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Λαμπαδαρίου κ. Αγγέλου Γιαννοπούλου και  συμπροσευχομένων  μοναχών, μοναζουσών εντοπίων και προσκυνητών.

Μετά την θεία Λειτουργία ο ανακαινίσας το Ιερόν Προσκύνημα και τον Ναόν ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος παρέθεσε στην Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα κέρασμα αναψυχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων