26/09/2020 26/09/2020 Εορτάστηκε σήμερα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αναστάσεως. Σε αυτή τη γιορτή, η Εκκλησία στο σύνολό της, και ειδικά η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ γιορτάζει την εκδήλωση του έτους 336 μ.Χ., όταν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της Εκκλησίας του Αγίου Τάφου στον Γολγοθά και στον Τάφο του Κυρίου από...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 14:45

Η Εορτή των Εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Η Εορτή των Εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως

Εορτάστηκε σήμερα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αναστάσεως.

Σε αυτή τη γιορτή, η Εκκλησία στο σύνολό της, και ειδικά η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ γιορτάζει την εκδήλωση του έτους 336 μ.Χ., όταν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της Εκκλησίας του Αγίου Τάφου στον Γολγοθά και στον Τάφο του Κυρίου από την Αγία Ελένη, ο Μέγας Κωνσταντίνος, συγκάλεσε τη Σύνοδο των Επισκόπων στην Ιερουσαλήμ, με την αυτοκρατορική διαταγή να γιορτάσει τον Εορτασμό αυτής της υπέροχης Εκκλησίας, της πρώτης του Χριστιανισμού, “της οποίας η ομορφιά συγκρίνεται με του ουράνιου στεφάνου”.

Από τότε, σε αυτήν την Εκκλησία λατρεύτηκε και δοξάστηκε ο Θεός μας, και εδώ είναι όπου το Τυπικό της Εκκλησίας δημιουργήθηκε και μεταφέρθηκε σε όλες τις Εκκλησίες.

Η Θεία Λειτουργία γιορτάστηκε στο Καθολικό της Εκκλησίας της Αναστάσεως, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλουμένος με τη συμπροσευχή των Αγιοταφιτών Μοναχών, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος, και οι Ιερείς των Εκκλησιών.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων