27/12/2021 27/12/2021 Η εορτή των Προπατόρων στον Ιερό αυτών Ναό στο Χωριό των Ποιμένων-Μπετσαχούρ, «εν ω οι ποιμένες ήσαν αγραυλούντες επί τας ποίμνας αυτών και δέχθηκαν ουρανόθεν την κλήση να μεταβούν στην Βηθλεέμ να δουν το νεογέννητο βρέφος, τον Λυτρωτή του κόσμου Χριστό», εορτάσθηκε χθες Κυριακή, 13η /26η Δεκεμβρίου 2021 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.   Κατά την εορτή...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:58

Η εορτή των Προπατόρων στο δικό τους Χωριό των Ποιμένων

Διαδώστε:
Η εορτή των Προπατόρων στο δικό τους Χωριό των Ποιμένων

Η εορτή των Προπατόρων στον Ιερό αυτών Ναό στο Χωριό των Ποιμένων-Μπετσαχούρ, «εν ω οι ποιμένες ήσαν αγραυλούντες επί τας ποίμνας αυτών και δέχθηκαν ουρανόθεν την κλήση να μεταβούν στην Βηθλεέμ να δουν το νεογέννητο βρέφος, τον Λυτρωτή του κόσμου Χριστό», εορτάσθηκε χθες Κυριακή, 13η /26η Δεκεμβρίου 2021 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία έχει την μνήμη των προ του νόμου και μετά τον νόμον δικαίων Προπατόρων της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Προς τιμήν των Προπατόρων στον ως άνω επ’ ονόματι αυτών ιερό Ναό προεξήρχε της θείας Λειτουργίας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, συλλειτουργούντων αυτώ του ηγουμένου της Μονής Ποιμένων και Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, των εφημερίων ιερέων της Κοινότητος ταύτης π. Αίσσα Μούσλεχ, π. Σάββα Χερ, π. Ιωάννου Ρασμάουι, π. Γεωργίου Μπανούρα και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου.

Έψαλλε η χορωδία της Κοινότητας Μπετσαχούρ και προσευχήθηκε το ευλαβές εκκλησίασμα, με την τιμητική παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και του κ. Αθανασίου Αμπού Αέτα.

Μετά τη θεία Λειτουργία ακολούθησε μεσημβρινή τράπεζα παρατεθείσα από την Κοινότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων