12/02/2021 12/02/2021 Την Παρασκευή, 30η Ιανουαρίου /12η Φεβρουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή των τριών Ιεραρχών, αγίων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πατριαρχική Σχολή επί του λόφου της Αγίας Σιών. Τελέσθηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Γέροντος Σκευοφύλακος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 22:36

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Πατριαρχική Σχολή Σιών

Διαδώστε:
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Πατριαρχική Σχολή Σιών

Την Παρασκευή, 30η Ιανουαρίου /12η Φεβρουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή των τριών Ιεραρχών, αγίων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πατριαρχική Σχολή επί του λόφου της Αγίας Σιών.

Τελέσθηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Γέροντος Σκευοφύλακος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου και συλλειτουργούντων του Σχολάρχου και Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, και των Πρεσβυτέρων π. Αθανασίου και π. Νεκταρίου, του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιεροδιακόνου π. Συμεών και συμμετεχόντων των καθηγητών και μαθητών της Σχολής, επί παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σχολάρχης εδεξιώθη τον Αρχιερέα, την συνοδείαν αυτού και το εκκλησίασμα στην αίθουσα τελετών της Σχολής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων