08/01/2024 09/01/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρεπεία εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Ντόχα του Κατάρ. Το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της μστην Αραβική, στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα. Το πρωί της Δευτέρας 25ης Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Όρθρος και...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 0:10

Η εορτή των Χριστουγέννων στη Ντόχα του Κατάρ

Διαδώστε:
Η εορτή των Χριστουγέννων στη Ντόχα του Κατάρ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρεπεία εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Ντόχα του Κατάρ.

Το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία της μστην Αραβική, στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Δευτέρας 25ης Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Ελληνική, Αραβική και στη Ρουμανική γλώσσα, παρουσία της κ. Αικατερίνης Θάνου εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας και τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλεως, στην οποίαν παρεκάθησαν οι κληρικοί, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ιωάννης Ιωαννίδης και μέλη του ποιμνίου.

Το πρωί του Σαββάτου 6ης Ιανουαρίου 2024 (24ης Δεκεμβρίου 2023 με το παλαιό εορτολόγιο), ανεγνώσθησαν οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων, το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στη Σλαυονική, στη Σερβική και στην Αραβική γλώσσα, με τη συμμετοχή πολλών πιστών, παρουσία μελών του προσωπικού της Πρεσβείας της Ρωσίας και της Πρεσβείας της Σερβίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος και συλλειτουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοφόρου.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες με τις οποίες τελέστηκε η κάθε Ακολουθία.

Στις αντίστοιχες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων