31/01/2022 31/01/2022 Η εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου εορτάσθηκε χθες, Κυριακή, 17η /30η Ιανουαρίου 2022, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται, ότι ο Μέγας Αντώνιος (251 – 356), ανεδείχθη στην Αίγυπτο μέγας στύλος και αρχηγός της μοναχικής ζωής, ο οποίος έζησε εν άκρα ησυχία και πάση ασκήσει, «μιμoύμενος τον ζηλωτήν Ηλίαν...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 19:38

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου εορτάσθηκε χθες, Κυριακή, 17η /30η Ιανουαρίου 2022, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται, ότι ο Μέγας Αντώνιος (251 – 356), ανεδείχθη στην Αίγυπτο μέγας στύλος και αρχηγός της μοναχικής ζωής, ο οποίος έζησε εν άκρα ησυχία και πάση ασκήσει, «μιμoύμενος τον ζηλωτήν Ηλίαν τοις τρόποις και επόμενος τω Βαπτιστή τοις τρίβοις». Βοήθησε τα μέγιστα τους Χριστιανούς κατά τον διωγμό αυτών υπό των Αρειανών κατά τους χρόνους της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και μετ’ αυτήν. Τον βίο αυτού συνέγραψε λεπτομερώς ο Αθανάσιος ο Μέγας, ο οποίος συνδεόταν μαζί του εν στενή πνευματική κοινωνία.

Η μνήμη του Αγίου Αντωνίου εορτάσθηκε στο παρεκκλήσιο αυτού, στην νοτιοανατολική πτέρυγα του Ναού της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου, πλησίον του Πατριαρχείου, με θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου, του π. Δαβίδ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής και συνεχίζων την ανακαίνιση του Ναού του Αγίου Νικολάου, Επιστάτης Αρχιδιάκονος π. Μάρκος, προσέφερε κέρασμα στο εκκλησίασμα στο ανακαινισθέν Ηγουμενείο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων