29/11/2021 29/11/2021 Τη Δευτέρα, 16η/29η Νοεμβρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στο Φρέαρ του Ιακώβ, τόπο του μαρτυρίου του Αγίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία των Ιεροσολύμων ποιεί την μνήμη του γεγονότος, ότι ο Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 20:59

Η εορτή του Αγίου Φιλουμένου στο Φρέαρ του Ιακώβ

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Φιλουμένου στο Φρέαρ του Ιακώβ

Τη Δευτέρα, 16η/29η Νοεμβρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου στο Φρέαρ του Ιακώβ, τόπο του μαρτυρίου του Αγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός

Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία των Ιεροσολύμων ποιεί την μνήμη του γεγονότος, ότι ο Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Αγιοταφίτης, διακονών ως ηγούμενος εις το Φρέαρ του Ιακώβ, δέχθηκε επίθεση υπό ανδρός ανοσίου και κτυπηθείς και βασανισθείς με σκληρότητα, ετελειώθη την εσπερινή ώρα της 16ης / 29ης Νοεμβρίου του έτους 1979.

 

 

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διά Συνοδικής πράξεως του έτους 2009, κατέταξε αυτόν εις το Αγιολόγιον.

Για την μνήμην του μαρτυρίου του Νεομάρτυρος τελέσθη θεία Λειτουργία στον νεόκτιστο μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τον οποίον ανήγειρε επί του Φρέατος ο νυν ηγούμενος του προσκυνήματος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων