17/11/2022 17/11/2022 Η μνήμη της μετακομιδής του λειψάνου του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε με Θεία Λειτουργία και πανήγυρη, χθες στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Παρακάτω διαβάστε την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: Α´. Εις την εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων και παρά την Ιεράν Μονήν των Αγίων Αρχαγγέλων Μονήν του Αγίου Γεωργίου την επονομαζομένην του...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 13:58

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στα Ιεροσόλυμα και στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στα Ιεροσόλυμα και στη Βηθλεέμ

Η μνήμη της μετακομιδής του λειψάνου του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε με Θεία Λειτουργία και πανήγυρη, χθες στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Παρακάτω διαβάστε την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Α´. Εις την εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων και παρά την Ιεράν Μονήν των Αγίων Αρχαγγέλων Μονήν του Αγίου Γεωργίου την επονομαζομένην του νοσοκομείου.

Προς τιμήν του Αγίου ετελέσθη Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωΐαν, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου, Πατριαρχικού Επιτρόπου εις Άκκρην, συλλειτουργούντων αυτώ του π. Αθανασίου, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν η καλώς επιμελουμένη των της Μονής και συντηρήσασα τας εικόνας αυτής μοναχή Πανσέμνη εδεξιώθη πάντας εις το ηγουμενείον.

Β΄. Εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γεωργίου της Εβραϊκής ωσαύτως διά θείας Λειτουργίας την πρωΐαν προεξάρχοντος του Αγιορείτού Ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, ψαλλούσης της ηγουμένης Μαριάννης και της μοναχής Χριστίνης και μετεχόντων πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν η ανακαινίσασα και αγιογραφήσασα τον ναόν ηγουμένη Μαριάννα εδεξιώθη πάντας εις το ηγουμενείον και το προαύλειον της Μονής.

Εις την περιοχήν Βηθλεέμ ετελέσθη πανήγυρις εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Μπετζαλλά εις την οποίαν προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, του π. Ηλία, του π. Νεκταρίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου.

Την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εφιλοξένησεν ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων