18/03/2020 18/03/2020 Την Τρίτην, 4ην/17ην Μαρτίου 2020, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου εις την επ’ ονόματι αυτού Ιεράν Μονήν, την κειμένην εις την δυτικήν όχθην του Ιορδάνου προ των εκβολών αυτού εις την Νεκράν Θάλασσαν. Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία αναμιμνήσκεται τον άγιον Γεράσιμον ως ελθόντα εκ...
18 Μαρτίου, 2020 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 13:50

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τρίτην, 4ην/17ην Μαρτίου 2020, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου εις την επ’ ονόματι αυτού Ιεράν Μονήν, την κειμένην εις την δυτικήν όχθην του Ιορδάνου προ των εκβολών αυτού εις την Νεκράν Θάλασσαν.

Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία αναμιμνήσκεται τον άγιον Γεράσιμον ως ελθόντα εκ της πατρίδος αυτού Λυκίας εις την Αγίαν Γην και ασκηθέντα εν αυτή παρασυρθέντα επ’ ολίγον υπό Μονοφυσιτών, μεσούντος του 5ου αιώνος (451 μ.Χ.), έτους συγκλήσεως της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, επανελθόντα όμως εις την Ορθοδοξίαν υπό Ευθυμίου του Μεγάλου, ιδρύσαντα την Μονήν αυτήν, γνωστήν ως του Καλαμώνος και καθοδηγήσαντα πλήθος πιστών και μοναχών εις την Ορθόδοξον πίστιν της εν Χριστώ τω Θεώ ημών μιάς υποστάσεως και δύο φύσεων, της θείας και της ανθρωπίνης και αναδειχθέντα εις φωστήρα Ορθοδοξίας, εξημερούντα και τον άγριον λέοντα, ως εμφαίνει η εν τω αγίω Κωνσταντίνω εικών αυτού του 10ου αιώνος.

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη αγρυπνία μετά θείας Λειτουργίας την Δευτέραν προς Τρίτην υπό του δραστηρίου και φιλέργου και φιλοξένου ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου συλλειτουργούντος του ηγουμένου της Ι. Μονής Προφήτου Ελισσαίου Ιεριχούς Αρχιμανδρίτου π. Φιλουμένου, τη συμμετοχή ολίγων πιστών διά λόγους προφυλάξεως εκ της μεταδόσεως του ιού Covid 19 μετά δεήσεως εκ καρδίας προς τον Θεόν διά την προστασίαν της ανθρωπότητος εκ τούτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων