24/02/2024 24/02/2024 Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους τιμήθηκε χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά αυτού Μονή, την προσκειμένη βορείως στον Ναό της Αναστάσεως και πλησίον της Πύλης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επισκέφθη την Ιερά Μονή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών για προσκύνηση. Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Εσπερινός, και ανήμερα...
24 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 11:27

Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους τιμήθηκε χθες, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά αυτού Μονή, την προσκειμένη βορείως στον Ναό της Αναστάσεως και πλησίον της Πύλης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επισκέφθη την Ιερά Μονή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών για προσκύνηση.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Εσπερινός, και ανήμερα Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, και συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών Φιλουμένου και Αμφιλοχίου, του Αραβοφώνου Πρεσβυτέρου εορτάζοντος π. Χαραλάμπους Μπαντούρ και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών.

Συμμετείχαν μέλη του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, μοναχοί και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας.

Στο Κοινωνικό της θείας Λειτουργίας κήρυξε τον θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος περί της αγιότητος, του μαρτυρίου και της αρχαιότητος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και της προστασίας αυτού υπέρ των Ορθοδόξων πιστών.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Την Παρασκευήν, 10ην /23ην Φεβρουαρίου 2024, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εις την Ιεράν αυτού Μονήν, την προσκειμένην βορείως εις τον Ναόν της Αναστάσεως και πλησίον της Πύλης, δι’ ης διήλθεν ο Κύριος προς τον Γολγοθάν, η οποία είναι γνωστή και ως 8η Στάσις.

Κατά την εορτήν αυτήν η Εκκλησία ενθυμείται ότι ο Άγιος Χαράλαμπος ήτο ιερεύς εις Μαγνησίαν της Θεσσαλίας και εμαρτύρησεν ομολογήσας τον Χριστόν επί της βασιλείας Σεβήρου και ηγεμόνος της Μαγνησίας Λουκιανού εν έτει 198. Τον άγιον Χαράλαμπον ευλαβούνται οι πιστοί και ως τον άγιον ο οποίος προστατεύει εκ της λοιμώδους νόσου της πανώλους και άλλων λοιμωδών νόσων. Ο Άγιος Χαράλαμπος ετιμήθη εις την ως άνω Μονήν δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και θείας Λειτουργίας την πρωΐαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων αυτώ των Αρχιμανδριτών Φιλουμένου και Αμφιλοχίου, του Αραβοφώνου Πρεσβυτέρου εορτάζοντος π. Χαραλάμπους Μπαντούρ και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, παρουσία μελών του Ελληνικού Γενικού Προξενείου εις Ιεροσόλυμα και μετεχόντων εν θερμή προσευχή μοναχών και λαικών μελών της Εκκλησίας.

Εις το Κοινωνικόν της θείας Λειτουργίας εκήρυξε τον θείον Λόγον ο Σεβασμιώτατος περί της αγιότητος, του μαρτυρίου και της αρχαιότητος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν, καθώς και της προστασίας αυτού υπέρ των Ορθοδόξων πιστών. Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθη την Ιεράν Μονήν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ
ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών διά προσκύνησιν.

Την Πατριαρχικήν και Αρχιερατικήν Συνοδείαν και τον λαόν εδεξιώθη ο μετά ζήλου επιμελούμενος των της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων