10/08/2020 10/08/2020 Την Δευτέρα, 28η Ιουλίου/ 10η Αυγούστου 2020, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η μνήμη του οσίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου στην Ιερά Μονή του Χοζεβά, κειμένη στην έρημον του Χειμάρρου Χορράθ. Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία, τιμά τον άγιον Ιωάννη τον εκ της Ρουμανίας καταγόμενον και προσελθόντα εις τους Αγίους Τόπους και ζήσαντα εις αυτούς...
10 Αυγούστου, 2020 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 21:38

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου του Νέου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου του Νέου

Την Δευτέρα, 28η Ιουλίου/ 10η Αυγούστου 2020, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η μνήμη του οσίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου στην Ιερά Μονή του Χοζεβά, κειμένη στην έρημον του Χειμάρρου Χορράθ.

Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία, τιμά τον άγιον Ιωάννη τον εκ της Ρουμανίας καταγόμενον και προσελθόντα εις τους Αγίους Τόπους και ζήσαντα εις αυτούς εν άκρα νηστεία, ησυχία και πάση αρετή, αξιωθέντα του προορατικού και θαυματουργικού χαρίσματος υπό του Θεού και αφθαρσίας του λειψάνου αυτού, φυλασσομένου στην ως άνω Ιερά Μονή.

Για την αγιότητα του κατετάχθη εις το αγιολόγιον της Εκκλησίας υπό του Πατριαρχείου το έτος 2016.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Προς τιμήν του Αγίου ετελέσθη αγρυπνία την νύκτα, της οποίας προεξήρξεν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου π. Κωνσταντίνου, του Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου, άλλων ιερέων και του Αρχιδιακόνου Μάρκου, ψάλλοντος του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Ιεροδιακόνου π. Συμεών και των μοναχών της Μονής.

Τον Μακαριώτατο υπεδέχθη ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων