19/10/2022 19/10/2022 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα. Διά ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε ημέρα Παρασκευή. Την Πέμπτη, 30η Σεπτεμβρίου / 13η Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, εκπροσώπου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, μετ’ Αρτοκλασίας....
19 Οκτωβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 20:31

Η εορτή του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στη Ντόχα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στη Ντόχα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα. Διά ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε ημέρα Παρασκευή.

Την Πέμπτη, 30η Σεπτεμβρίου / 13η Οκτωβρίου 2022, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, εκπροσώπου του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, μετ’ Αρτοκλασίας. Τους ύμνους έψαλε η χορωδία του ναού στα Ελληνικά και στα Αραβικά, παρουσία του  Πρέσβη της Βουλγαρίας Στόιμεν Βέλεβ και του Αναπληρωτή Επικεφαλής Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και Εκπροσώπου της Πρεσβείας της Βραζιλίας.  Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη προεόρτιος τράπεζα στην οποία παρακάθισαν οι κληρικοί και μέλη του ποιμνίου.

Την Παρασκευή, 1η/14η Οκτωβρίου 2022, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου  και συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου και του Πρεσβυτέρου Γεωργίου με την συμμετοχή του ποιμνίου, παρουσία της  Πρέσβεως της Ελλάδος εις την Ντόχα κ. Ελένης Μιχαλοπούλου του νέου Πρέσβης της Κύπρου κ. Νικολάου Μανώλη, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεωργίου Ζαφείρη και του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα.

Μετά την Θ.  Λειτουργία, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ισαάκ του Σύρου και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων