13/10/2020 13/10/2020 Με τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγιείας του Κάταρ, εορτάστηκε η πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα. Για ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καττάρων κ. Μακάριο, μετείχε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ελένης Μιχαλοπούλου και...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 14:58

Η εορτή του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στη Ντόχα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στη Ντόχα

Με τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγιείας του Κάταρ, εορτάστηκε η πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα. Για ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Καττάρων κ. Μακάριο, μετείχε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ελένης Μιχαλοπούλου και του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Κυριακού Δημητρίου.

“Την Πέμπτην, 8ην Οκτωβρίου 2020, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου. Τους ύμνους έψαλε η χορωδία του Ιερού Ναού ελληνιστί, σερβιστί και αραβιστί. Την Παρασκευήν, 9ην Οκτωβρίου 2020, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του Πρεσβυτέρου Δημητρίου εν συμμετοχή του ποιμνίου, Την Παρασκευήν, 9ην Οκτωβρίου 2020, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του Πρεσβυτέρου Δημητρίου εν συμμετοχή του ποιμνίου, παρουσία της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος εις την Ντόχαν κ. Ελένης Μιχαλοπούλου και του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Κυριακού Δημητρίου. Λόγω του covid 19, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ισαάκ του Σύρου επιτρέπεται να συμμετέχουν εις την θείαν Λειτουργίαν μόνον εκατόν πεντήκοντα πιστοί. Οι υπόλοιποι προσελθόντες πιστοί την ιδίαν ημέραν της εορτής συμμετείχον εις τον Όρθρον και την θείαν Λειτουργίαν, την οποίαν ετέλεσεν ο Πρεσβύτερος Στυλιανός εις το Παρεκκλήσιον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαριαρχείου Ιεροσολύμων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων