09/08/2023 09/08/2023 Εορτάστηκε σήμερα, με το παλαιό εορτολόγιο, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα του Ιαματικού, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επίκεντρο των εορτασμών ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία βρίσκεται μεταξύ του Πατριαρχείου και της Πύλης του Δαυίδ στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. “Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι ο άγιος Παντελεήμων ήταν ιατρός κατά το...
09 Αυγούστου, 2023 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 12:32

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ιεροσόλυμα

Εορτάστηκε σήμερα, με το παλαιό εορτολόγιο, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα του Ιαματικού, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίκεντρο των εορτασμών ομώνυμη Ιερά Μονή η οποία βρίσκεται μεταξύ του Πατριαρχείου και της Πύλης του Δαυίδ στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

“Κατά την ημέρα αυτή η Εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι ο άγιος Παντελεήμων ήταν ιατρός κατά το επάγγελμα και βαπτισθηκε Χριστιανός και μαρτύρησε για το Χριστό τελειωθείς δι’ αποκεφαλισμού επί Μαξιμιανού το έτος 305 μ.Χ.” αναφέρει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στον Ιερό Ναό της ως άνω Μονής τελέσθηκε προς τιμήν του αγίου Εσπερινός χθες το απόγευμα και θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθε δια προσκύνηση ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Αγιοταφιτών Πατέρων.

Προς την Αρχιερατική συνοδεία και το εκκλησίασμα παρέθεσε κέρασμα αναψυχής στο ηγουμενείο και το προαύλιο της Ιεράς Μονή η ηγουμένη Γερόντισσα Χαριτίνη, η οποία αγιογράφησε και ανακαίνισε την Ιερά Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων