24/07/2022 24/07/2022 Η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου εορτάσθηκε στο παρεκκλήσιο αυτού, στην Μονή του αγίου Μοδέστου επί του λόφου Αμπού-Τορ, τον έναντι του λόφου της Αγίας Σιών. Στις 21 Ιουλίου η Εκκλησία αναμιμνήσκεται όσα διασώζει περί του αγίου μάρτυρος Προκοπίου το Συναξάριο αυτού, ότι κατήγετο εκ Καισαρείας της Παλαιστίνης, ήτο στρατιωτικός το επάγγελμα και εκλήθη θαυματουργικώς...
24 Ιουλίου, 2022 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2022 - 10:31

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου εορτάσθηκε στο παρεκκλήσιο αυτού, στην Μονή του αγίου Μοδέστου επί του λόφου Αμπού-Τορ, τον έναντι του λόφου της Αγίας Σιών.

Στις 21 Ιουλίου η Εκκλησία αναμιμνήσκεται όσα διασώζει περί του αγίου μάρτυρος Προκοπίου το Συναξάριο αυτού, ότι κατήγετο εκ Καισαρείας της Παλαιστίνης, ήτο στρατιωτικός το επάγγελμα και εκλήθη θαυματουργικώς ως ο Απόστολος Παύλος εις Χριστόν, εις τον Οποίον προσήλθεν και τον Οποίον ωμολόγησε και χάριν του Οποίου βασανισθείς εμαρτύρησε μετ’ άλλων.

Διά την μνήμην του αγίου Προκοπίου τελέσθηκε Εσπερινός αφ’ εσπέρας υπό του π. Μιχαήλ του Αγιοσαββίτου και θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, προεξάρχοντος πάλιν του π. Μιχαήλ, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου και προσευχομένων ολίγων μοναχών, μοναζουσών και πιστών.

Τους εορταστάς δεξιώθηκε φιλοφρόνως ο φίλεργος επιστάτης της Μονής μοναχός Αντίοχος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων