23/02/2021 23/02/2021 Την Τρίτη 10η / 23η Φεβρουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού εις την επ’ ονόματι αυτού ιερά Μονή μεταξύ της απολήξεως της Οδού του Μαρτυρίου (Via Dolorosa) και του Ναού της Αναστάσεως και στα ερείπια της Πύλης την οποία διήλθε ο Κύριος αίρων τον Σταυρόν Αυτού...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 22:49

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Τρίτη 10η / 23η Φεβρουαρίου 2021, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η εορτή του αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού εις την επ’ ονόματι αυτού ιερά Μονή μεταξύ της απολήξεως της Οδού του Μαρτυρίου (Via Dolorosa) και του Ναού της Αναστάσεως και στα ερείπια της Πύλης την οποία διήλθε ο Κύριος αίρων τον Σταυρόν Αυτού προς  Γολγοθά.

Στην ως άνω Ιερά Μονή έλαβε χώρα Εσπερινός και θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και των Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων π. Νεκταρίου και π. Χαραλάμπους/ Φάραχ και του Ιεροδιακόνου Συμεών, ψαλλόντων του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών υπό τον κ. Βασίλειον Γκοτσόπουλον και μετεχόντων του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, μοναχών και κατοίκων των Ιεροσολύμων.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επεσκέφθη την Μονή η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Τον Μακαριώτατο και την Αρχιερατική Συνοδεία και το εκκλησίασμα εφιλοξένησε ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων